You are here:

Sisäilmaongelmien kartoitus, korjaussuunnitelmat ja korjaustyön valvonta

Raval Helsinki Oy sisäilmaongelmen kartoitus, korjaussuunnitelmat ja korjaustyön valvonta ikoni

Epäily sisäilmaongelmista tulee usein asukkailta tai liikekiinteistöjen henkilöstöltä. Jos sisäilmaongelmia on tutkittu jo aikaisemmin, aiemmat tutkimukset toimivat lähtötietona työlle. Muuta tärkeää aloitustietoa ovat mahdolliset kattovuodot ja vesivahingot sekä niistä tehdyt raportit.

Työstä tehdään sopimus, jossa on määritelty työn sisältö ja laajuus sekä työstä tehtävä raportointi. Sisäilmaongelmien tutkimuskustannuksia on erittäin vaikea arvioida ennen kartoitusta, rakenneavauksia ja materiaalianalyysejä. Kun ongelman syy on selvinnyt, tehdään alustava korjaustyösuunnitelma. Mikäli kyseessä on laaja rakennevirheestä johtuva mikrobivaurio, teetämme tutkimukset rakennusterveysasiantuntijalla (RTA). Mikäli kohde on rakennettu ennen vuotta 1994, on ennen purkutöitä suoritettava myös asbesti- ja haitta-ainekartoitus sekä näytteidenotot.

Korjaustyön kilpailutus on suositeltavaa tehdä vasta, kun kokonaiskuva vaurioista on selvinnyt ja työselitys tarkentunut. Laajemmat korjaustyösuunnitelmat teetämme yhteistyökumppaneillamme. Laajojen töiden tapauksessa teemme erillisen sopimuksen korjaustyön kilpailutuksesta, valvonnasta ja projektinjohdosta.

Ota yhteyttä

Kartoituksen vaiheet

Sisäilma-
ongelmien syyn
etsiminen

Rakenne-
piirustusten
tutkiminen

Vanhoihin tutkimuksiin ja
kartoituksiin
tutustuminen

Näytteet ja
rakenne-
avaukset

Korjaustyö-
selostus

Urakan kilpailutus

Valvonta

Tarkistus-
mittaukset